Voorbeelden van vrijwilligerswerk

Inhoudsopgave:

Voorbeelden van vrijwilligerswerk
Voorbeelden van vrijwilligerswerk
Anonim
mensen die vrijwilligerswerk doen
mensen die vrijwilligerswerk doen

Kansen en voorbeelden van vrijwilligerswerk bestaan overal om je heen. Nationale, internationale en lokale vrijwilligerservaringen maken van kleine daden een grote impact.

Voorbeelden van vrijwilligerswerk in de professionele sector

Als u een gediplomeerde professional bent, zoek dan naar een mogelijkheid om uw capaciteiten en vaardigheden met anderen te delen als een vorm van iets teruggeven aan de gemeenschap.

Artsen, verpleegsters en andere gecertificeerde medische specialisten

Overweeg om uw tijd of expertise te doneren om ervoor te zorgen dat aan de medische behoeften in uw buurt of over de hele wereld wordt voldaan. De diensten omvatten alles, van het helpen bij een griepprikkliniek tot het jaarlijks uitvoeren van lichamelijk onderzoek.

Plaatsen waar je vrijwilligerswerk op medisch gebied kunt vinden, zijn onder meer:

  • Het ziekenhuis waar je privileges hebt
  • Een medische liefdadigheidsinstelling zoals Artsen Zonder Grenzen
  • Een plaatselijke gezondheidskliniek
  • Lokale verkenningstroepen of soortgelijke organisaties
  • Ramphulporganisaties

Leraren en deskundigen op het gebied van kinderopvang

Gecertificeerde leraren en opgeleide kinderverzorgers kunnen hun bereik uitbreiden naar risicojongeren of kansarme bevolkingsgroepen door:

  • Een naschools programma organiseren
  • Bijles geven in een plaatselijke bibliotheek of kinderclub
  • Lessen geven in een achterstandsgebied
  • In het buitenland werken om Engels en alfabetisering te onderwijzen

Andere professionele mogelijkheden

Gebruik uw professionele opleiding om anderen pro bono te helpen of doe vrijwilligerswerk bij een organisatie, zoals het Amerikaanse Rode Kruis, die u in de noodzakelijke vaardigheden zal trainen.

  • Accountants en financiële professionals kunnen vrijwilligerswerk doen bij overheidsprogramma's zoals de Volunteer Income Tax Assistance (VITA) en Tax Counseling for the Elderly (TCE) programma's, waarbij achtergestelde gemeenschappen gratis hulp krijgen bij het indienen van hun belastingen.
  • Help kinderen en volwassenen met levensbedreigende ziekten en lage inkomens om specialistische afspraken te maken door je vaardigheden als piloot met licentie te gebruiken om te vliegen voor organisaties als Wings Flights of Hope.
  • Kapper die het haar van de vrouw knipt
    Kapper die het haar van de vrouw knipt

    Kappers en kappers kunnen daklozen of gezinnen met lage inkomens maandelijks of driemaandelijks gratis knippen.

  • Word lid van het door vrijwilligers gerunde bestuur van een lokale non-profitorganisatie of school om uw leidinggevende leiderschapsvaardigheden in te zetten voor een goed doel.
  • Evenementplanners kunnen één jaarlijkse inzamelingsactie voor non-profitevenementen kiezen waaraan ze hun organisatorische en netwerktalenten willen doneren.
  • Dierenasielen vinden professionele foto's die dieren helpen sneller een huis te vinden, zodat professionals op dit gebied zich vrijwillig kunnen aanmelden om regelmatig dierenportretten te maken.

Manieren om vrijwilligerswerk te vinden

De beste manieren om jouw ideale vrijwilligersfunctie te vinden, zijn door contact op te nemen met grote, populaire organisaties die zich bezighouden met het vakgebied waarin je geïnteresseerd bent, of door in je buurt rond te kijken om lokale voorbeelden van vrijwilligerswerk te vinden.

Scouts

Of het nu gaat om padvinders, padvinders, aardverkenners of iets daartussenin, scoutingorganisaties worden bijna volledig gerund door vrijwilligers. De door scouts aangeboden programmering omvat zowel binnen- als buitenervaringen.

Jeugddiensten

Organisaties zoals de Boys and Girls Club of America vertrouwen op vrijwillige mentoren, coaches en docenten om veel van hun jeugddiensten te verlenen. Specifieke programma's variëren per locatie, dus neem contact op met de dichtstbijzijnde club en ontdek welke hulp ze nodig hebben.

Rode Kruis

Het Rode Kruis is naar verluidt de grootste vrijwilligersorganisatie in de Verenigde Staten. Ze bieden niet alleen de mogelijkheid om mensen te trainen in levensreddende technieken, ze reageren ook op natuurrampen en bieden noodhulp in de VS en daarbuiten.

vrijwilliger die spelletjes doet in een verpleeghuis
vrijwilliger die spelletjes doet in een verpleeghuis

Uw plaatselijke ziekenhuis of verpleeghuis

Je kunt bewoners van het verpleeghuis bezoeken, preemies knuffelen of vrijwilligerswerk doen om spelletjes te spelen met kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven. De programma's variëren van ziekenhuis tot ziekenhuis, maar als je een geweldig idee hebt, laat het dan uitvoeren door de vrijwilligerscoördinator.

Voedselvoorraad of bank

Help de schappen aan te vullen en deel diners uit aan mensen met een laag inkomen in de plaatselijke gaarkeuken. Als u een geweldige kok bent, kunt u helpen met het bereiden van de ma altijden voor de wekelijkse diners in huis. Als je gewoon goed bent in het praten met en het dienen van anderen, kun je mensen helpen hun toegewezen voorraadkast te bemachtigen.

Animal Rescue Organization

Actieve vrijwilligers nemen honden mee voor lange wandelingen om ze beweging te geven en ze het juiste loopgedrag aan te leren voordat ze naar hun nieuwe huis vertrekken. Vrijwilligers maken ook kooien schoon, begroeten klanten en vervoeren dieren van en naar de plaatselijke dierenarts.

Online mogelijkheden vinden

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, zijn er veel mogelijkheden in doorzoekbare databases.

  • Met Volunteer Match.org kunt u uw locatie en een trefwoord invoeren om een goede match te vinden.
  • Als je graag buiten bent Volunteer. Gov is een doorzoekbare database met mogelijkheden op het gebied van de zorg voor nationale parken en bossen.
  • Het Peace Corps heeft niet alleen het voordeel dat het er altijd al is geweest, maar je kunt ook vrijwilligerswerk doen en een deel van je federale studieleningen geannuleerd krijgen.

Geef het geschenk van tijd

De volgende keer dat u naar een gemeenschapsevenement gaat of een wandeling door de stad maakt, bedenk dan hoeveel vrijwilligers er in uw regio diensten verlenen. Denk na over jouw unieke vaardigheden en kijk waar jij als vrijwilliger past.

Aanbevolen: