Veggieburgers maken in 5 eenvoudige stappen (met afbeeldingen)

Inhoudsopgave:

Veggieburgers maken in 5 eenvoudige stappen (met afbeeldingen)
Veggieburgers maken in 5 eenvoudige stappen (met afbeeldingen)
Anonim

Veggieburgers vanaf nul

Afbeelding
Afbeelding

Als je helemaal opnieuw vegetarische burgers leert maken, kun je een gemakkelijke vegetarische of veganistische ma altijd maken voor minder geld dan je zou uitgeven als je commerciële merken koopt. Ze zijn geweldig voor kooksessies, lunches of een snel diner. Maak een grote portie en bewaar ze in de vriezer voor een last-minute ma altijd.

Broccoli Veggie Burgers

Afbeelding
Afbeelding

Zelfgemaakte vegetarische burgers kosten heel weinig moeite om te maken.

Broccoli Veggie Burgers(met dank aan Heather Thomas) Opbrengst: 12-16 pasteitjes)

Hier is een lijst met de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 4 c. gehakte broccoli
  • 8 oz. gebakken champignons
  • 1 grote rode ui, fijngehakt
  • 2 c. droog broodkruim
  • 1 c. water
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 8 eieren (of vervangend ei-achtig product)

Zo maak je eenvoudig vegetarische burgers

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik dit recept als sjabloon. Je kunt experimenteren met verschillende vegetarische ingrediënten, maar houd er rekening mee dat als je de broccoli vervangt door bijvoorbeeld linzen, je het risico loopt een droge burger te creëren.

Meet en bereid de ingrediënten voordat u ze aan de mengkom toevoegt.

Broccoli en gebakken champignons

Afbeelding
Afbeelding

Voeg fijngehakte broccoli toe aan de mengkom. Verse broccoli wordt aanbevolen voor een goed vochtgeh alte. Het gebruik van bevroren broccoli kan werken, maar het kan je pasteitjes natter maken. Als u van plan bent om bevroren broccoli te gebruiken, verminder dan de hoeveelheid water die u aan het recept toevoegt.

Sauteer de champignons en voeg ze toe aan het mengsel. Voeg voor meer smaak vier teentjes gehakte knoflook toe tijdens het bakproces.

Broodkruimels, zout en peper

Afbeelding
Afbeelding

Droge broodkruimels werken samen met het ei en het water om de ingrediënten samen te binden voor het bakken.

Commerciële vegetarische burgers of hamburgers die op restaurantmenu's worden aangeboden, kunnen worden gevuld met vet en natrium om ze smaakvol te maken. Met dit recept krijg je meer groenten en smaak zonder extra natrium of vet.

Rode Ui

Afbeelding
Afbeelding

De grof gesneden rode ui die in dit recept wordt gebruikt, voegt niet alleen smaak, maar ook kleur toe aan je vegetarische pasteitjes. Volgens Vegetarisme & Vegetarische Voeding "hebben Noord-rode uien de rijkste concentratie aan flavonoïden en fenolen, waardoor ze de grootste antioxiderende en anti-proliferatieve activiteit hebben van 10 geteste uien."

Eivervanger en water

Afbeelding
Afbeelding

Vegetariërs die eieren gebruiken, kunnen een eiervervanger kiezen, zoals EggBeaters. Veganisten die deze burgers willen maken, moeten een eiervervanger kiezen die als bindmiddel werkt.

De hamburgers bakken

Afbeelding
Afbeelding

Combineer alle ingrediënten goed, maar meng niet te veel, omdat dit de textuur van de burger kan veranderen. Vorm er pasteitjes van en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Om de burgers bruin te maken, besproeit u ze lichtjes met plantaardige olie. Bak gedurende 25 minuten op 375°C en draai halverwege het koken.

Klaar om te serveren

Afbeelding
Afbeelding

Serveer je Broccoli Veggie Burger op een broodje met alles erop en eraan. Voor degenen die houden van de gedachte aan een cheeseburger: voeg gewoon een plakje kaas of een veganistische notenkaas toe. Lees meer over goede eiervervangers die u kunt gebruiken als u uw hamburgers veganistisch wilt maken. Restjes zijn goed in te vriezen en kunnen worden ontdooid en opgewarmd in de oven of op kamertemperatuur worden gegeten. Geniet ervan!

Aanbevolen: