25 kampeerspellen voor kinderen die de verveling weghouden

Inhoudsopgave:

25 kampeerspellen voor kinderen die de verveling weghouden
25 kampeerspellen voor kinderen die de verveling weghouden
Anonim

Houd kampeerplezier voor kinderen van alle leeftijden

Afbeelding
Afbeelding

Het weg zijn van gadgets en vrienden kan in het begin moeilijk zijn voor kinderen, maar met een aantal geweldige kampeerspellen voor kinderen kun je ze bezig houden en plezier maken in de buitenlucht. Deze ideeën werken voor veel verschillende leeftijdsgroepen, en sommige zijn ook perfect voor regenachtige dagen. Je hoeft ook niet veel spullen mee te nemen, omdat er altijd weinig ruimte is als je gaat inpakken voor een kampeertrip.

I Spy - Campingeditie

Afbeelding
Afbeelding

I Spy is een geweldig spel voor autoritten en wachtkamers, maar je kunt het nog leuker maken als kampeerspel. Laat kinderen om de beurt een verrekijker gebruiken om naar voorwerpen te zoeken. Vervolgens kunnen andere kinderen de verrekijker gebruiken om het mysterieuze voorwerp te raden.

Beste rockwedstrijd

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu kampeert op een strand met rotsen of in het bos, dit spel kan een leuke manier zijn om kinderen de schoonheid van de natuur te laten waarderen. Geef elk kind een emmer of zak en vraag ze om de mooiste stenen te verzamelen die ze kunnen vinden. Zet vervolgens een jurystation op waar je de winnende prachtige rots en eventuele tweedeprijswinnaars kunt identificeren.

Kruiwagenrace

Afbeelding
Afbeelding

Dit spel is een klassieker op familiereünies en andere evenementen, en is perfect voor kamperen als je een groep kinderen hebt. Stel een startlijn en een finishlijn in en laat kinderen vervolgens samenwerken om te racen.

Geïmproviseerde evenwichtsbalkgymnastiek

Afbeelding
Afbeelding

Als je in de natuur bent, zul je zeker veel geweldige geïmproviseerde evenwichtsbalken tegenkomen. Denk aan omgevallen boomstammen, grote stenen op een rij en andere leuke obstakels. Laat kinderen proberen op de "evenwichtsbalk" te lopen en vervolgens de moeilijkheidsgraad verhogen door ze te vragen op één been te gaan staan, in hun handen te klappen en andere leuke trucs te doen. Veiligheid is altijd een prioriteit, dus zorg ervoor dat de "evenwichtsbalk" laag bij de grond staat.

Ouderwetse tag

Afbeelding
Afbeelding

Je bent opgegroeid met tikkertje en iedereen begrijpt de eenvoudige regels van dit leuke spel. Met veel grote open ruimtes en nieuwe gebieden om te verkennen, is een kampeertrip het perfecte moment om actief te worden met dit klassieke spel.

Wegenbouwwedstrijd

Afbeelding
Afbeelding

Pak een paar speelgoedtrucks en graafmachines in en laat kinderen meedoen aan een wegenbouwwedstrijd. Dit kampeerspel heeft flexibele regels en je kunt het aanpassen aan de leeftijden en het aantal kinderen. Stel eenvoudig een tijdslimiet in en laat kinderen aan de slag met de bouw. Aan het eind van de tijd kunnen kinderen elkaars wegen bewonderen en zelfs stemmen op de beste.

Natuurspeurtocht

Afbeelding
Afbeelding

Maak een lijst van enkele voorwerpen die kinderen in de natuur kunnen vinden en geef ze vervolgens de taak om er zoveel te verzamelen als ze kunnen vinden. Sommige ideeën omvatten stenen, insecten, dennenappels, vlinders, specifieke soorten stokken, vuurvliegjes en meer.

Schaduwverhalen vertellen

Afbeelding
Afbeelding

Schaduwpoppen maken is een leuke nachtelijke bezigheid terwijl je aan het kamperen bent, en kinderen kunnen er een spel van maken door tegelijkertijd een verhaal te verzinnen. Ze kunnen samenwerken om de perfecte schaduwen te bedenken die bij het verhaal passen en vervolgens een optreden voor de volwassenen geven tijdens het kamperen.

Natuurmodeshow

Afbeelding
Afbeelding

Tuurlijk, kamperen wordt meestal niet geassocieerd met high fashion, maar dat betekent niet dat het niet de perfecte plek kan zijn voor een natuurmodeshow. Kinderen kunnen (niet-beschermde) varens, dennennaalden, bladeren en andere voorwerpen verzamelen om sieraden en accessoires te maken. Dan kunnen de ontwerpers een show opvoeren voor de volwassenen op het kamp.

Ga vissen zonder hengel

Afbeelding
Afbeelding

Op die regenachtige dagen waarop je niet echt kunt gaan vissen, kunnen kinderen Go Fish spelen in de tent of camper. Je kunt dit klassieke spel spelen met een gespecialiseerd kaartspel, of je kunt een gewoon kaartspel gebruiken. Hoe dan ook, het is een goede manier om een regenachtige middag op kamp door te brengen.

Touwtrekken

Afbeelding
Afbeelding

Tug of War, nog een klassiek spel op familiereünies en schooldagen, is ook leuk om te spelen tijdens het kamperen. Verdeel kinderen in teams en laat ze hun energie tegen elkaar uiten. Het enige dat je nodig hebt is een touw, dat je waarschijnlijk al in je kampeerspullen hebt.

Handklapspellen

Afbeelding
Afbeelding

Ouderwetse handgeklap- en bewegingsspelletjes voor kinderen kunnen perfect zijn voor regenachtige dagen in de tent of camper. Oefen enkele leuke dingen uit je kindertijd of kijk of kinderen nieuwe dingen uit de speeltuin kennen.

Logboek rollen

Afbeelding
Afbeelding

Traditioneel rollen van boomstammen gebeurt met een grote boomstam in het water, maar er is geen reden waarom je je aan die regels moet houden. Pak een rond stuk brandhout en laat kinderen kijken wie er het langst op kan lopen. Je hebt op het kamp een vlak gebied nodig waar je niet te hard op kunt vallen, zodat kinderen niet gewond raken.

Ouderwetse dammen

Afbeelding
Afbeelding

Als je een pauze nodig hebt van de activiteit of iets wilt doen op een regenachtige middag, zijn dammen een geweldige, klassieke keuze. Neem gewoon een klein dambord en stukken mee. Kinderen kunnen tegen elkaar spelen en zelfs toernooien opzetten.

Bugzoekwedstrijd

Afbeelding
Afbeelding

Er is geen tekort aan insecten als je aan het kamperen bent, en je kunt hiervan profiteren door kinderen uit te dagen voor een insectenzoekwedstrijd. Kijk wie de meeste verschillende soorten bugs kan vinden. Ze kunnen hun bevindingen in een notitieboekje noteren of met hun telefoon foto's maken van de bugs die ze ontdekken.

Cornhole

Afbeelding
Afbeelding

Als je de ruimte in de auto of camper hebt om een cornhole-spel mee te nemen; het is een heel leuke kampeeractiviteit voor kinderen. Dit traditionele gezelschapsspel in de achtertuin werkt goed voor op de camping, omdat het actief is en afhankelijk is van voldoende open ruimte. Je kunt opvouwbare versies kopen bij de meeste winkels met sportartikelen.

Speelgoedbootregatta

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu een paar speelgoedboten meeneemt of kinderen boten laat maken van papier, stokken, bladeren en andere materialen, een speelgoedbootregatta is een leuk kampeerspel voor kinderen. Ze kunnen door een kreek of beek racen of gewoon proberen het langst op de oever van een meer of oceaan te blijven drijven.

Vind je toverstok

Afbeelding
Afbeelding

De natuur is een geweldige plek om de perfecte toverstaf te vinden. Kinderen zullen het geweldig vinden om op zoek te gaan naar een stok die eruitziet alsof hij magische krachten heeft. Dan kunnen ze het kamp rondgaan en spreuken uitspreken en kattenkwaad uithalen.

Camping Solitaire

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel variaties op Solitaire, en kinderen kunnen ze leren om zich te vermaken tijdens het kamperen. Begin met de eenvoudigste spellen en werk vanaf daar verder. Je hebt een soort kampeertafel of picknicktafel nodig om op te spelen, of je kunt wat ruimte vrijmaken op de vloer van de tent.

Springtouw

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt waarschijnlijk al een touw in je kampeerspullen, dus breek het uit zodat kinderen touwtjespringen kunnen spelen. Dit is een leuk en actief kampeerspel voor kinderen van alle leeftijden. Als je niet genoeg kinderen hebt om beide uiteinden van het touw vast te houden en te springen, kun je het ene uiteinde van het touw aan een boom vastbinden.

Random Stick Jenga

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen speelt graag Jenga, maar misschien heb je geen ruimte om je Jenga-spel in te pakken voor een kampeertrip. Je kunt je eigen Jenga-spel maken door veel stokjes van vergelijkbare grootte op te pakken. Kinderen kunnen om de beurt stokjes van de stapel halen zonder ze allemaal omver te gooien.

Minnow-vangwedstrijd

Afbeelding
Afbeelding

Als je een paar netten hebt, kun je kinderen voorntjes laten vangen in ondiep water. Jongere kinderen hebben toezicht nodig, maar dit is een leuke manier om van de natuur te genieten en zelfs wat aas te vangen om te vissen. Het kind dat de meeste minnows vangt, wint.

Campingvoetbal

Afbeelding
Afbeelding

Neem een voetbal mee, zodat kinderen deze op open plekken rond het kamp kunnen plaatsen. Iedereen kan meedoen, of kinderen kunnen zelf hun balvaardigheid oefenen terwijl volwassenen hun kamp opzetten of het avondeten koken. Je kunt zelfs doelen plaatsen tussen bomen of rotsen rondom de camping.

Zaklamptag

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl normaal taggen overdag leuk is, is zaklamptag het ultieme nachtelijke kampeerspel voor kinderen. Iedereen heeft sowieso een zaklamp, dus je hebt alles wat je nodig hebt voor dit spel. De persoon die "het" is, heeft een zaklamp en probeert daarmee in het donker iemand anders te vinden. Wanneer de zaklampstraal een ander kind verlicht, wordt dat kind 'het'.

Kiteprestaties

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu een stuntvlieger hebt of een gewoon, goedkoop model, kinderen kunnen voor iedereen op het kamp een vliegerprestatie geven. Het enige dat je nodig hebt is een vlieger die kan worden opgevouwen om te reizen, voldoende grote open ruimte en wat wind. Bonuspunten als kinderen trucjes kunnen doen met de vlieger, maar iedereen krijgt punten alleen al als hij de vlieger in de lucht krijgt.

Games maken kamperen leuker

Afbeelding
Afbeelding

Als je rond het kampvuur zit of een luie dag op het kamp doorbrengt, zijn spelletjes een leuke manier om kinderen een geweldige tijd te bezorgen. Je kunt ook verbale spelletjes gebruiken, zoals 'heb je liever'-vragen of de waarheid of durf kinderen samen aan het lachen te krijgen. Uiteindelijk gaat kamperen over tijd doorbrengen met mensen en genieten van de natuur. Elk spel waarmee ze deze dingen kunnen doen, is perfect voor een kampeertrip.

Aanbevolen: