Goede hambonensoep

Inhoudsopgave:

Goede hambonensoep
Goede hambonensoep
Anonim
Goede hambonensoep
Goede hambonensoep

Goede ham-bonensoep kan een economisch gebruik zijn van overgebleven ham of een smakelijke manier om hamblokjes te gebruiken.

Tijd om een bot te plukken

Je kunt een goede ham-bonensoep maken met alleen maar blokjes ham, maar voor de beste smaak moet je een hambot gebruiken. Je kunt je hambot bij de slager halen, aangezien die ze vaak weggeeft of heel goedkoop verkoopt, of je kunt een overgebleven bot gebruiken van een ham die je hebt geserveerd voor het avondeten.

Als je een ham maakt voor het avondeten, kan de overgebleven ham ook in de soep worden gebruikt. In feite gebruiken de beste recepten voor ham en bonensoep zowel hambotten als blokjes ham.

Bean Daar, klaar

Als je toevallig een blik bonen bij de hand hebt dat je wilt gebruiken voor je ham-bonensoep, ga er dan zeker voor. De typische boon die in ham- en bonensoep wordt gebruikt, is de grote noordelijke boon of marineboon. Beide bonen zijn kleine, witte bonen en hun smaak past goed bij ham.

Als je gedroogde bonen gebruikt, moet je ze weken en koken voordat je ze aan je soep toevoegt. Om uw bonen te bereiden, moet u deze instructies volgen:

  • Kies de bonen. Spreid de bonen uit op een bakplaat en controleer op kleine steentjes. Verwijder eventuele kleine steentjes en gebroken of verkleurde bonen.
  • Was de bonen. Spoel de bonen af onder koud stromend water om eventueel stof te verwijderen.
  • Laat de bonen een nacht weken. Hoewel het weken van de bonen niet strikt noodzakelijk is, verkort het wel de totale kooktijd. Plaats de bonen gewoon in een kom en bedek ze met koud water.
  • Snelle weekmethode. Doe de bonen in een pot en bedek ze met water. Breng aan de kook gedurende 2 minuten. Dek het vervolgens goed af en haal het van het vuur. Laat een uur rusten.
  • Gooi het water weg. Of u nu de lange of snelle weekmethode gebruikt, u moet het weekwater uit de bonen laten lopen voordat u ze in uw soep gebruikt.

Zodra de bonen klaar zijn, kun je ze in je soep gebruiken. Je vraagt je misschien af of het absoluut noodzakelijk is om bonen te laten weken voordat je ze in je soep gebruikt. Het antwoord is nee, dat doe je niet. Hoewel weken de kooktijd verkort en de bonen een consistentere textuur krijgt. Ik stel voor om de snelle weekmethode te gebruiken, omdat deze effectief is en je bonen klaarmaakt voor het avondeten vanavond. Maar als je de tijd hebt om de nachtelijke weekmethode toe te passen, zul je merken dat de bonen, eenmaal in de soep, eerder volledig gaar zullen zijn.

Goede ham-bonensoep

Ingrediënten

  • 1 pond witte bonen (of grote noordelijke bonen)
  • 8 kopjes groente- of kippenbouillon
  • 1 hambot of ham spronggewricht
  • 1 grote wortel gesneden
  • 1 kleine stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 2 kopjes hamblokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Instructies

  1. Bereid de bonen zoals hierboven beschreven. Ik stel voor om de snelle inweekmethode te gebruiken.
  2. Verhit de olie in een soeppan of grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook, uien, wortels en selderij toe.
  4. Zet het vuur middelhoog en kook de groenten langzaam tot de uien glazig zijn, af en toe roeren.
  5. Voeg de groente- of kippenbouillon toe, het hambot of het hamskelet en de in blokjes gesneden ham.
  6. Voeg de bonen toe aan de soep.
  7. Laat 60 minuten sudderen.
  8. Verwijder het hambot.
  9. Als je een hamskelet gebruikt, haal deze dan uit de soep en verwijder het vlees van het bot. Voeg het vlees van het bot toe aan de soep.
  10. Smaak naar zout en peper.
  11. Test de bonen op gaarheid door er een paar te proeven. Ze moeten heel zacht zijn voor de tanden.

Aanbevolen: