Herfstspellen en activiteiten voor kinderen buiten

Inhoudsopgave:

Herfstspellen en activiteiten voor kinderen buiten
Herfstspellen en activiteiten voor kinderen buiten
Anonim
Jongen liggend in bladeren, lachend, ogen gesloten, bovenaanzicht
Jongen liggend in bladeren, lachend, ogen gesloten, bovenaanzicht

Er is geen betere manier om de komst van de herfst te vieren dan door met je kinderen naar buiten te gaan voor leuke herfstactiviteiten in de buitenlucht. Speel de oude standbys, probeer een aantal nieuwe spellen en activiteiten, en bezoek lokale boerderijen, parken of andere attracties om het beste van het seizoen te ervaren.

Nieuwe herfst-buitenspellen om te proberen

De wisseling van seizoenen is voor de meeste kinderen een standaard seizoenservaring, dus maak deze herfst spannender met nieuwe familiespellen voor buiten.

Bouw een boom in 60 seconden

In dit Minute to Win It-spel voor kinderen moet elke deelnemer een paar eetstokjes (twee dunne takjes) gebruiken om een kleine boom te bouwen. Elke persoon begint met een kleine tak met aan één uiteinde een y-vorm en vijf bladeren. Je krijgt één minuut de tijd om je eetstokjes te gebruiken om de y-vormige tak zo te plaatsen dat deze uit de grond steekt (y-vorm naar boven gericht). Bevestig vervolgens alle vijf de bladeren aan de y-vormige takken, zodat ze er niet af vallen.

Blazende bladeren

Creëer een leuke estafetterace waarbij elke speler naar een specifiek doel en terug naar de startlijn moet lopen, terwijl hij alleen met zijn adem een blad in de lucht houdt. Spelers beginnen door het blad op hun mond te plaatsen en houden het vervolgens in de lucht door erop te blazen. Kies lichte, kleinere bladeren en zorg ervoor dat de doellijn niet te ver van de startlijn ligt.

Frisbee Bowlen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Frisbee Golf, maar nog nooit van frisbee bowlen! Zet zes kleine stokjes, grote bladeren of stapels stenen neer in een bowlingkegelformatie. Spelers moeten dan hun frisbee vanaf de andere kant van de tuin gooien om je geïmproviseerde bowlingkegels omver te werpen of te breken. Net als bij gewoon bowlen krijgt elke persoon twee pogingen per beurt. Houd de score bij om te zien wie de meeste punten beha alt voor de overwinning.

Apple Stackers

Jong meisje met twee biologische appels.
Jong meisje met twee biologische appels.

Verzamel een bos appels, variëteit en grootte doen er niet toe. Je hebt ook een timer nodig en één persoon die is aangewezen als scheidsrechter. Spelers beginnen allemaal met stapels appels binnen handbereik. Stel de tijd in op één of twee minuten en kijk wie de hoogste stapel appels kan bouwen die op zichzelf vijf seconden lang staat. Spelers kunnen appels stapelen met elke techniek die ze maar kunnen bedenken, maar de stapel kan alleen hele appels gebruiken als ondersteuning. Als je geen appels bij de hand hebt, kies dan een ander herfstoogstitem, zoals minipompoenen.

Ik ga wandelen

Je kunt dit groepsspel spelen tijdens een wandeling, trektocht of in je eigen achtertuin met slechts een paar vellen papier en potloden. Spelers roepen om de beurt een object dat ze in de buurt zien door te zeggen: "Ik ga wandelen en ik neem mee". Alle andere spelers moeten naar dat object zoeken en rennen en het aanraken. Zodra elke speler één beurt heeft gehad voor kleine, jonge groepen of twee beurten voor grotere, oudere groepen, moet elke persoon alle items opschrijven die tijdens het spel worden genoemd. De persoon die de meeste items in de juiste volgorde onthoudt, is de winnaar.

Klassieke herfstbuitenspellen

De koelere temperaturen en veranderende kleuren zorgen ervoor dat herfstspellen voor kinderen heel leuk zijn.

Dobberen voor appels

Als je meerdere kinderen bij je hebt, waarom zou je dan niet een ouderwetse appelbobwedstrijd houden? Vul een grote emmer of kuip met water en heerlijke rode appels en zet deze op een picknicktafel. Laat elk kind proberen een appel met zijn tanden te vangen. Zorg ervoor dat u toezicht houdt op de kinderen en laat ze nooit alleen met de emmer water.

Pompoenrol

Broer en zus in pompoenveld pompoenen rollen
Broer en zus in pompoenveld pompoenen rollen

Geef elk kind een pompoen en kijk wie als eerste de finish kan bereiken door de pompoen met zijn voeten over het gazon te rollen. Als alternatief, als je in een heuvelachtig gebied woont, plaats dan een paar ronde pompoenen op de top van een zachte helling en kijk hoe ze naar beneden rollen. Jongere kinderen kunnen ook om beurten het pompoenpad volgen door door enkele bladeren te rollen.

Bladdoolhof

Als je veel bomen in je tuin hebt, probeer dan te wachten met harken totdat de bladeren allemaal zijn gevallen. Creëer een doolhof waar kinderen doorheen kunnen dwalen door de bladeren in een doolhof van paden door uw tuin te harken. Plaats een kleine prijs, zoals een lolly, in het midden om ze door de paden te stimuleren.

Bladspringen

Welk kind houdt er niet van om in een stapel bladeren te springen? Pak uw tuinwerk aan en vermaak uw kinderen meteen; hark meerdere stapels over de hele tuin en laat uw kinderen een bal spelen.

Obstakelparcours

Maak een hindernisbaan door voorwerpen in de tuin neer te zetten, zoals blikjes, dozen en hoepels, of door voorwerpen te gebruiken die al in je tuin staan, zoals schommels, bomen, struiken en tuinmeubilair. Zorg ervoor dat u de kinderen de volgorde van de obstakels vertelt (u kunt ze desgewenst een label geven). Time de kinderen vervolgens om te zien wie het snelste over het parcours kan reizen!

Herfst familie-uitjes

Het koelere weer en de frisse lucht die volgen op een zwoele zomer kunnen het hele gezin inspireren om naar buiten te gaan en van het buitenleven te genieten.

Geocaching

Als je oudere kinderen hebt en een draagbaar GPS-apparaat, probeer dan geocaching. De herfst is hiervoor de perfecte tijd, omdat het het hele gezin de kans geeft om de veranderende bladkleuren te bekijken terwijl je op jacht gaat naar de cache. Om deel te nemen aan de cachejacht, ga je naar de geocachingwebsite om de coördinaten van een cache bij jou in de buurt te vinden. Programmeer uw GPS en ga op pad. Vergeet niet een kleinigheidje mee te nemen en achter te laten als je de schat vindt.

Ga naar de boomgaard

Dochters met vader oogsten in appelboomgaard
Dochters met vader oogsten in appelboomgaard

Als je in de buurt van een appelboomgaard of een pompoenveld woont, neem dan je kinderen mee om het fruit van het seizoen te plukken. Als je ze eenmaal thuis hebt, kun je veel plezier beleven aan het bakken, snijden of het maken van leuke appelkopsculpturen en jack-o'-lanterns.

Bezoek een boerenmarkt

De herfst is een goed moment om naar de lokale boerenmarkt te gaan, waar je een volledige oogst van lokale producten kunt vinden. Veel markten bieden ook buitenentertainment. Maak van uw bezoek een familiedag.

Maak een natuurontdekkingswandeling

Zoek een bosrijke omgeving, stadspark of een ander natuurrijk gebied in de buurt van je huis waar je je kinderen naartoe kunt brengen en kunt genieten van de wisseling van de seizoenen. Laat elk kind een klein notitieboekje van ongelinieerd papier, een paar kleurpotloden en potloden meenemen. Als u eenmaal gaat wandelen, vraag uw kinderen dan om alles op te merken dat anders lijkt dan in de zomer, zoals veranderende bladeren, koelere temperaturen, de behoefte aan een jas of vallende eikels. Kinderen kunnen ook bladwrijvingen maken door een blad onder een vel papier te plaatsen en er voorzichtig met een krijtje overheen te wrijven.

Herfstknutsels voor buiten

Zijn jouw kinderen al verveeld en beweren ze dat er niets te doen is? Hoe zit het met het betrekken van hen bij een aantal herfstambachten? Nodig de buren uit en houd een wedstrijd om het beste, meest unieke of zelfs lelijkste handwerk te beoordelen! Je kunt prijzen uitreiken zoals cadeaubonnen voor ijs of videogames, of kleine snoepjes, goedkope plastic medaillons of gouden snoepmunten uitdelen. Door buiten te knutselen kan het opruimen makkelijker worden.

Zaadkettingen

Je hebt wat koord of touwtje en een naald nodig. Ga naar buiten om eikels en zaden te verzamelen van groentestengels, bloemknoppen, bomen, enz. Laat kinderen hun schatten aan het koord rijgen om kettingen en armbanden van zaadjes te maken.

Stokhoeden

Stuur de kinderen naar buiten om een assortiment stokjes voor dit project te verzamelen. De stokjes moeten negen tot twaalf centimeter lang zijn. Je hebt ook touw nodig. Begin de stokjes aan elkaar te binden en verbind ze aan de onderkant en de bovenkant. Blijf stokjes toevoegen totdat de omtrek van alle stokjes rond het hoofd van uw kind past. Trek de uiteinden samen en knoop vast. Als de stokjes het hoofd van je kleintje krabben, lijm dan een stukje vilt aan de binnenkant van de stokhoed ter opvulling.

Pompoenschilderij

Klein kind meisje schilderij met kleuren op pompoen
Klein kind meisje schilderij met kleuren op pompoen

Houd een pompoenschilderfeestje door elk kind zijn eigen pompoen te geven en voldoende verf mee te nemen om te versieren. Door deze activiteit buiten te doen, kunnen kinderen creatief zijn en hoef je je geen zorgen te maken dat er overal in huis verf komt. Vergeet niet om je voltooide creaties op de stoep te zetten, zodat iedereen ervan kan genieten als je klaar bent.

Maak een vogelverschrikker

Kinderen ontgroeien kleding zo snel dat je waarschijnlijk nog wat oude broeken, overhemden en schoenen in huis hebt liggen. Verzamel deze samen met een panty. Knoop de mouwen en broekspijpen van de broek af en stop blaadjes in de kleding om van elk kind een vogelverschrikkerversie te maken. Vul één been van een panty voor het gezicht en decoreer met stiften, garen of een hoed om je creatie af te maken. Steun hem bij de voordeur met wat maïsstengels en pompoenen voor een leuk herfsttafereel.

Leuke activiteiten en herfstspelletjes voor kinderen

Welke activiteiten jij en je kind dit najaar ook ondernemen, zorg ervoor dat je samen plezier hebt en wat foto's maakt. Je zult herinneringen maken die nog vele seizoenen zullen meegaan; en uw kind leert ook een paar weetjes over de herfst door deel te nemen aan deze activiteiten.

Aanbevolen: