Back-up carrière-informatie voor dansers

Inhoudsopgave:

Back-up carrière-informatie voor dansers
Back-up carrière-informatie voor dansers
Anonim
Back-up danseres
Back-up danseres

Back-up informatie over de carrière van dansers kan je helpen de juiste keuzes te maken als het gaat om het maken van een plan om te werken aan een succesvolle carrière als danser. Het geeft je ook de feiten die je nodig hebt om erachter te komen of dit baantraject geschikt voor je is.

Training

Onderwijs is een sleutelelement bij het ontwikkelen van de noodzakelijke vaardigheden en kennis die u op elk gebied nodig heeft. Als danser heb je een basistraining nodig in verschillende modaliteiten.

  • Klassieke training in ballet, tapdansen en jazz om je algehele begrip van de techniek te verbeteren, zoals de juiste lichaamsuitlijning.
  • Stijlspecifieke instructie gebaseerd op het type back-updansen waarin je je wilt specialiseren, zoals hiphop of latindans.
  • Een consistente trainingsroutine, compleet met cardioconditionering, krachttraining en flexibiliteitswerk.

Sommige werkgevers hebben mogelijk ook een vierjarige opleiding nodig en zoeken naar vaardigheden die verband houden met acteren en zingen. Voor dit soort werk is diversiteit en veelzijdigheid essentieel. Wat heb je nog meer te bieden? Zoek waar mogelijk naar mogelijkheden om uw vaardigheden te verrijken en oefen voortdurend uw techniek, zodat u klaar bent wanneer het moment zich voordoet.

Agenten en managers

Hoewel het werken met een agent niet vereist is om back-updansbanen veilig te stellen, kan het hebben van een agent van onschatbare waarde zijn voor het ondersteunen van je carrière.

Hoe een agent kan helpen

Een agent kan helpen:

  • Onderhandelen over contracten
  • Begeleid je naar beschikbare audities
  • Zorg ervoor dat u goed wordt betaald voor uw werk

De meeste bureaus hebben genoeg potentiële klanten zonder op zoek te gaan naar meer, dus wees op uw hoede voor bureaus die u benaderen. Ze nemen doorgaans nieuwe dansers aan via een formeel auditieproces of door headshots en cv's te accepteren. Vermijd bureaus die u vragen vooraf te betalen voor diensten. In plaats daarvan zouden agenten betaald moeten worden als ze vinden dat je werk hebt, door een vastgesteld percentage van je inkomsten uit dans te ontvangen.

Neem de verantwoordelijkheid voor uw succes

Dansers moeten zich echter realiseren dat een agent tientallen, zo niet honderden klanten zal hebben, en niet als enige verantwoordelijk is voor hun succes. Als je wilt dat iemand zich volledig aan jou wijdt, dan ben je eigenlijk op zoek naar een persoonlijke manager in plaats van naar een agent.

Audities

Hiphopdansers die een opleiding volgen
Hiphopdansers die een opleiding volgen

De term 'veeroep' wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar grootschalige audities waarbij honderden dansers op hun kans hopen. Audities bieden je de kans om castingdirecteuren te laten zien wat je te bieden hebt. Het proces ziet er ongeveer zo uit.

  • Zoek in uw lokale vermeldingen of online bronnen, zoals Backstage, naar oproepmeldingen.
  • Indien van toepassing, neem contact op met uw agent. Hij of zij kan mogelijk een plek veiligstellen in kleinere, meer exclusieve castingoproepen.
  • Maak een online portfolio met een verzameling video's die je werk laten zien. Voeg dat toe aan alle materialen die u naar de castings stuurt. Hoe meer bewijs je kunt leveren van je vaardigheden vóór de auditie, hoe beter.
  • Kom naar je auditie, klaar om op te treden, met een portret en een volledige lichaamsfoto, indien gevraagd.
  • Als je succesvol bent, kan het een lange dag vol terugbellen worden terwijl je van de ene fase van het auditieproces naar de volgende gaat.

Stijl

Het maakt niet uit welke technische vaardigheden je meeneemt naar de dansvloer, back-updansen vereist ook een zekere mate van stijl. Over het geheel genomen kan dit de persoonlijkheid en de geest zijn die je in je dans brengt, waardoor je iedereen laat zien dat je houdt van wat je doet en dat je het ritme van de muziek voelt.

Wees een flexibele danser

Op een ander niveau betekent dit ook dat je de juiste stijl presenteert voor een bepaalde uitvoering. Als je er te casual of te chic uitziet voor de visie van de regisseur, kijkt het auditiepersoneel je misschien niet eens een tweede blik aan. Ervaren dansers raden aan extra kleding mee te nemen, inclusief schoenen, zodat je op het laatste moment nog wijzigingen kunt aanbrengen zodra je de kans hebt gehad om de auditiescène te bekijken.

Prestaties

Back-updansen is hard werken. De ervaring tijdens het werk lijkt glamoureus en opwindend voor het publiek, maar voor dansers vergt het een enorme fysieke inspanning en behendigheid.

Gemeenschappelijke banen

Er zijn een paar soorten banen die gebruikelijk zijn voor back-updansers.

  • Muziekvideo's/film - Als je aan een video werkt, kun je de hele shoot dezelfde bewegingen van 30 seconden herhalen. Je zult waarschijnlijk ook lange dagen en nachten werken, waarbij je veel tijd zit te wachten op jouw beurt voor de camera.
  • Optreden op tournee - Dansen voor tournees is de beste manier om vast, goedbetaald werk veilig te stellen. Dit betekent echter dat u langere tijd onderweg en buitenshuis kunt doorbrengen.
  • Live-evenementen - Beurzen, beurzen en festivals, live televisiespots, enz. zijn eenmalige optredens.

Beste locaties

Zoals je kunt zien, zijn er voor- en nadelen aan elk ervan, maar er gaat niets boven betaald worden om te doen waar je van houdt. Het kan zijn dat u een bepaald type baan heeft, of dat uw combinatie de afwisseling biedt die u nodig heeft om een goed inkomen te verdienen. Los Angeles en New York City zijn de belangrijkste locaties voor back-up-dansoptredens. Serieuze dansers krijgen meer kansen als ze naar een van deze steden verhuizen.

Salaris

Volgens de loonschaal verdienen dansers gemiddeld €33.154 per jaar. Volgens het Bureau of Labor Statistics bedraagt het gemiddelde uurloon ongeveer $17. Dit is echter slechts het midden van het spectrum, waarbij het lage segment rond de $15.000 ligt en het hoge segment ongeveer $100.000. Deze cijfers omvatten een verscheidenheid aan danscarrières, waaronder choreografen, docenten, artiesten en anderen. Bizfluent merkt op dat met name back-updansers de neiging hebben betaald te worden per optreden, wat kan variëren van één tot acht uur.

Heb een back-upplan

Net als op veel creatieve gebieden kun je misschien niet in je levensonderhoud voorzien door alleen te dansen, vooral niet als je net begint. Het is een goed idee om werk te zoeken als dansleraar, zodat je je liefde voor dans kunt delen tussen audities en optredens door.

Bouw je carrière als danser op

Back-updansen kan een leuk en opwindend carrièrepad zijn, zolang je de realiteit van het vakgebied maar begrijpt. Met wat planning, toewijding aan je vak en de toewijding om werk te vinden via sociale netwerken en andere middelen, kun jij misschien de beweging achter een toekomstige muzikale sensatie zijn!

Aanbevolen: