Typische kledingvoorschriften voor scholen

Inhoudsopgave:

Typische kledingvoorschriften voor scholen
Typische kledingvoorschriften voor scholen
Anonim
Tieners wachten in de gang van de middelbare school
Tieners wachten in de gang van de middelbare school

De meeste middelbare en middelbare scholen hebben kledingvoorschriften die bepalen wat leerlingen wel en niet mogen dragen. Volgens het National Center for Education Statistics hanteert ongeveer 15 procent van de Amerikaanse middelbare/gecombineerde scholen strikte kledingvoorschriften die schooluniformen vereisen; andere scholen hebben echter nog steeds veel regels en voorschriften voor passende kleding.

Aangepaste schoolkleding omvat fatsoen en bescheidenheid

Veel kledingvoorschriften vereisen dat kleding die tieners naar school dragen redelijk bescheiden is, wat betekent dat kleding het lichaam goed en fatsoenlijk bedekt. Richtlijnen rond bescheidenheid proberen afleiding te minimaliseren en de veiligheid van leerlingen te verbeteren, maar staan vaak open voor interpretatie op basis van persoonlijke waarden.

Rokken en korte broeken

Veel scholen definiëren de juiste lengte van rokken en korte broeken aan de hand van de 'vingertopregel'. Het Socorro Independent School District stelt bijvoorbeeld: "De lengte van rokken, skorts en korte broeken moet tot onder de vingertoppen van de leerling reiken wanneer de armen van de leerling langs zijn/haar lichaam zijn uitgestrekt." Hoewel veel districten geen onderscheid maken tussen richtlijnen voor jongens en meisjes, hebben sommige wel aparte secties voor jongens en meisjes. De regels voor korte broeken zijn echter voor beide hetzelfde: "Shorts voor jongens en meisjes moeten knielengte zijn en boven de heupen worden gedragen."

Tanktops en off-shoulder shirts

Spaghettibandjes, strapless tops, aansluitende shirts, off-shoulder shirts en tanktops zijn in veel schoolrichtlijnen niet toegestaan, vooral niet als ze bij meisjes de hele schouder- of bh-band blootleggen en bij jongens de tepels of buikzijden. De Chehalis Middle School in de staat Washington staat geen tops toe die minder dan "twee vingers breedte van de dekking op de schouders" hebben voor welke student dan ook, terwijl NCCSC verder bepa alt dat shirts die zijn gesneden zoals "A-stijl ondershirts of strandkleding" dat wel kunnen. mag niet door jongens worden gedragen.

Legging

Veel scholen vereisen dat spandex-leggings of yogabroeken worden gedragen onder rokken, lange tops of andere kleding die de billen en de geslachtsdelen bedekt. Warren Central School stelt in hun dresscode dat "panty's, leggings of andere soorten kousen vergezeld moeten gaan van een vingertoplengte of een langere top of jurk."

Pyjama

Pyjama's zijn vaak toegestaan op spiritdagen op school, maar worden anders vaak afgeraden omdat ze in strijd zijn met andere dresscoderegels, zoals het niet dragen van wijde kleding of tanktops. Southern High School combineert pyjamabroeken met andere soorten broeken die de huid door de stof heen kunnen laten zien als ze worden uitgesloten van acceptabele kleding. Coast High School omvat pyjama's in de categorie uitdagende kleding.

Geen vulgariteit

Scholen staan over het algemeen geen vulgaire of obscene woorden of afbeeldingen op kleding toe. De Edison High School in Californië definieert vulgariteit als kleding die "seksueel suggestieve uitingen of handelingen, godslastering, obsceniteit, drugs, alcohol of tabak weergeeft, of die de integriteit van individuele groepen aantast."

Geen blote middenrif

Blote middenriffen zijn vaak niet toegestaan voor jongens die shirts dragen die aan de zijkanten zijn afgesneden of meisjes die crop tops dragen. Salinas High School zegt: "alle delen van de buik en rug moeten volledig bedekt zijn zonder te trekken of trekken."

Onderkleding verborgen houden

BH-bandjes onder tanktops, ondergoed onder wijde broeken, of zelfs onderkleding die door scheuren en gaten in kleding zichtbaar is, zijn verboden. De Oregon NOW Model Student Dress Code is bedoeld om gemoderniseerd en inclusief te zijn, maar verbiedt zichtbaar ondergoed met het onderscheid dat het tonen van taillebanden en bandjes van onderkleding geen overtreding is.

Halslijnen

Halslijnen moeten bescheiden zijn. Veel scholen verbieden halslijnen die decolleté of een te groot deel van de borst bloot kunnen leggen. Carlisle School verbiedt bijvoorbeeld op elk moment tops die decolleté vertonen op de campus.

Dresscodes en veiligheid

Kledingvoorschriften voor scholen en kledingvoorschriften voor afstuderen gericht op veiligheid richten zich op een aantal gebieden, waaronder bendeactiviteit, diefstal, geweld en fysieke veiligheid. Ze proberen kleding te elimineren waarin studenten wapens kunnen verbergen, evenals kleding die studenten meer kans op ongelukken maakt. Sommige kleding is ook verboden omdat deze schade aan schooleigendommen kan veroorzaken. Dit kunnen items zijn zoals sieraden met spijkers en portemonneekettingen.

Geen bendegerelateerde kleding

Deze items kunnen specifieke kleuren, hoofdbedekking zoals een doek, sieraden, emblemen of graffiti van welke aard dan ook bevatten. James Logan High School verbiedt bendegerelateerde kleding op schoolterreinen of bij door de school gesponsorde evenementen. Omdat de identificatie van bendes per regio verschilt, zullen de specifieke codes verschillen afhankelijk van de bendeactiviteit in het gebied.

Geen overdreven omvangrijke kleding

Dit kunnen zware jassen, trenchcoats of wijde kleding van welke aard dan ook zijn en is bedoeld om scholen te helpen voorkomen dat leerlingen wapens verbergen. Thompson Middle School zegt dat leerlingen geen ‘extreem wijde’ kleding mogen dragen en alle bovenkleding, inclusief jassen en sweatshirts met rits, in hun kluisjes moeten bewaren tijdens de schooldag.

Middelbare scholieren lopen door de schoolgang
Middelbare scholieren lopen door de schoolgang

Stop die shirts in

Niet alle scholen vereisen dat shirts worden ingestopt, maar sommige wel. Overhemden moeten in de taille worden ingestopt voor leerlingen in alle klassen van scholen zoals het Saint Lucie County School District. Deze richtlijn wordt gezien als een professionelere uitstraling en probeert soms verborgen wapens in de tailleband van broeken en rokken te voorkomen.

Passend schoeisel

Hoewel de definitie van geschikt schoeisel varieert, omvatten veel voorkomende verboden schoenen alles zonder een rugband of dat een valrisico met zich meebrengt. Een school mag bijvoorbeeld geen slippers, plateauschoenen of schoenen met wieltjes toestaan om veiligheidsredenen, bijvoorbeeld om gepast te kunnen reageren tijdens brandalarmen of andere noodsituaties.

Afleiding voorkomen met passende schoolkleding

Sommige kleding is niet toegestaan op school, omdat dit wordt beschouwd als een afleiding van het onderwijsproces.

Hoeden

Dit omvat vaak hoeden, sjaals en vizieren, maar niet de hoofdbedekking die om religieuze redenen wordt gedragen. Districten zoals het Martinez School District staan geen hoeden binnenshuis toe als onderdeel van hun dresscode, maar ze zijn wettelijk verplicht om studenten toe te staan hoeden te dragen tijdens buitenactiviteiten ter bescherming tegen de zon.

Zonnebrillen

Zonnebrillen kunnen het leerproces onderbreken, omdat het voor de leerling moeilijk kan zijn om binnenshuis te kijken en voor de leraar om ervoor te zorgen dat de leerling oplet. Voorhees High School staat niet toe dat leerlingen een zonnebril dragen, tenzij dit om een legitieme reden door een arts is voorgeschreven.

Piercings

Veel scholen verbieden zichtbare piercings en piercings in het gezicht of het lichaam, behalve voor gaatjes in de oren. Sommige districten zijn van mening dat extreme lichaamspiercings een afleiding kunnen veroorzaken of de veiligheid van studenten in gevaar kunnen brengen, dus zijn ze niet toegestaan.

Schoolregels volgen

Ongeacht hoe u persoonlijk denkt over de kledingvoorschriften op school, leerlingen die deze consequent overtreden, kunnen onderworpen worden aan disciplinaire processen. Daarom is het het beste om de dresscode van je school te kennen voordat het schooljaar begint.

Aanbevolen: