Recept voor hamglazuur

Inhoudsopgave:

Recept voor hamglazuur
Recept voor hamglazuur
Anonim
Ham Glazuur
Ham Glazuur

Een goed recept voor hamglazuur kan het verschil betekenen tussen een geweldige ham en een spectaculaire ham.

Glazuurverwachtingen

Gebakken ham is van nature smaakvol. Als u geen recept voor hamglazuur bij de hand had of als u vergat uw ham te glazuren, zou uw ma altijd nog steeds heerlijk zijn. Wat een goede hamglazuur doet, is de hamsmaak versterken door complementaire smaken aan de ham toe te voegen. Een hamglazuur geeft de buitenkant van de ham ook een mooie kleur en textuur.

De meeste traditionele recepten voor hamglazuur bevatten bruine suiker. Bruine suiker wordt op natuurlijke wijze gecombineerd met ham en ha alt de beste smaken van de ham naar voren. Een leuke test hiervoor is het nemen van een bakplaat bekleed met perkament. Plaats een rek op de bakplaat met daarop enkele plakjes spek. Bestrooi een deel van de spekreepjes met een beetje bruine suiker. Bak dit in een oven van 350 graden gedurende ongeveer 10 minuten. Laat het spek afkoelen en proef vervolgens de twee verschillende spekreepjes. Je zult merken dat het spek bestrooid met bruine suiker een rijkere, complexere smaak heeft. Deze manier van spek koken is trouwens de manier waarop restaurants ervoor zorgen dat hun spek plat en gelijkmatig gaar is. Als je je spek op deze manier kookt zonder de bruine suiker, is dit een geweldige manier om schoon spekvet te produceren, wat in veel zuidelijke recepten nodig is.

Recept voor hamglazuur

Hamglazuur wordt meestal gebruikt vlak voordat de ham klaar is met koken. Voor het beste resultaat glazuur je de ham twee keer: één keer 20 minuten voordat hij klaar is en nogmaals 10 minuten voordat de ham klaar is. Dit recept is goed voor een ham van 2,5 tot 2,5 kg.

Ingrediënten

  • 1 kopje bruine suiker
  • 1/2 kopje appelcider
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • Een snufje kaneel
  • Een snufje piment
  • 1 ounce (ongeveer 3 eetlepels) droge sherry

Instructies

  1. Breng alle ingrediënten aan de kook.
  2. Sudderen tot de suiker is opgelost.
  3. Glaceer de ham 20 minuten voordat u klaar bent met koken.
  4. Glans opnieuw als er nog 10 minuten over zijn.
  5. Reken 18 minuten per pond ham.
  6. Als er nog glazuur over is, serveer dit dan gerust met de ham.

Aanbevolen: