Onmogelijke zoete aardappeltaart

Inhoudsopgave:

Onmogelijke zoete aardappeltaart
Onmogelijke zoete aardappeltaart
Anonim
onmogelijke zoete aardappeltaart
onmogelijke zoete aardappeltaart

Als je een blender en een taartvorm hebt, heb je alle hardware die je nodig hebt om een geweldige, onmogelijke zoete aardappeltaart te maken.

De onmogelijke taart dromen

Aan het eind van de jaren zestig, toen koken nog als een verplichting werd beschouwd en niet als een glamoureus tijdverdrijf zoals het nu is, hoe sneller en gemakkelijker je iets in elkaar kon zetten, hoe beter. Hoewel sommige van deze snelle ma altijden gelukkig verloren zijn gegaan door de betere smaak van de tijd, hebben sommige snelle trucs de tand des tijds doorstaan en zijn ze onderdeel geworden van onze cultuur, of op zijn minst een leuke truc om indruk te maken op vrienden. Een van deze geweldige trucs kwam uit de achterkant van een Bisquick-doos. Ja, dezelfde mensen die je het snelle pannenkoekbeslag hebben gebracht (je kunt vrij gemakkelijk je eigen pannenkoekenmix maken, zelfs als je toevallig geen Bisquick in de buurt hebt) hebben je de onmogelijke taart gebracht.

Het originele recept was voor de onmogelijke kokostaart. Dit was het soort recept dat, als het eenmaal werd geprobeerd en meegenomen naar een feest, een kerkelijke bijeenkomst of een familiebijeenkomst, werd doorgegeven. Terwijl het recept zijn weg vond van keuken naar keuken, begonnen innovatieve thuisbakkers aan hun eigen variaties te werken.

Wat het onmogelijk maakt

Nadat je naar het recept hebt gekeken en beseft hoe eenvoudig het recept is, ben je misschien geneigd te vragen: "Wat maakt het onmogelijk?" De onmogelijke zoete aardappeltaart dankt zijn naam aan het feit dat het mengsel in een lege taartvorm wordt gegoten en toch op de een of andere manier een dunne korst krijgt als het klaar is met koken. Dit gebeurt omdat de bloem die in het taartmengsel wordt gemengd, bezinkt terwijl de taart bakt. Dit is geen echte taartbodem.

In veel opzichten is de onmogelijke taart een korstloze taart, omdat de gevormde korst op zijn best marginaal is. Maar echte korst of niet, als je eenmaal een stuk onmogelijke zoete aardappeltaart proeft, denk ik dat je verslaafd zult zijn. De eerste keer dat ik deze taart probeerde te maken, was ik op zijn zachtst gezegd een beetje sceptisch. Omdat ik een traditionele kookachtergrond had en op de culinaire school geleerd had dat alle taarten een korst hadden, dacht ik echt niet dat het onmogelijke recept voor zoete aardappeltaart überhaupt zou werken. Maar ik was verrast dat de taart zo lekker bleek te zijn en er veel beter uitzag dan ik had verwacht. Ik heb er een Chantilly-crème op gegarneerd, maar je kunt er ook nog wat van maken als topping op je zoete aardappeltaart.

Onmogelijke zoete aardappeltaart

Ingrediënten

  • 1 kopje Bisquick bakmix
  • 2 kopjes gekookte, geschilde zoete aardappelen
  • 4 ons (1/2 kopje) ongezouten boter
  • 1 12 oz. kan geëvaporeerde melk
  • 1/2 kopje lichtbruine suiker, verpakt
  • 2 grote eieren, lichtgeklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • Een scheutje zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Smeer een taartvorm van 22 cm in met boter.
  3. Meng Bisquick, suiker, kruiden, vanille, eieren, bereide zoete aardappelen, zout en verdampte melk in een blender tot een gladde massa.
  4. Giet in de voorbereide taartvorm.
  5. Bak gedurende 50 tot 55 minuten of tot het mes dat je er dichtbij het midden insteekt er schoon uitkomt.
  6. Koel op een rek.
  7. Serveer met crème chantilly.

Tips en hints

  • Je kunt de Bisquick vervangen door een kopje zelfrijzend bakmeel, dat werkt net zo goed.
  • Crème Chantilly is zware room gemengd met suiker en vanille.
  • Ik gebruik graag een glazen of Pyrex-taartvorm. Ik heb het gevoel dat ze een betere kleuring op de korst geven of, in dit geval, zal de Pyrex pronken met de zelfgemaakte taartbodem. Ik heb ook het gevoel dat de doorzichtige taartschalen beter presenteren, waarmee ik bedoel dat als je ze op tafel zet om de taart te serveren, ze er heel gaaf uitzien.
  • Voor een lekkere smaakvariatie crush je ongeveer een kwart kopje pecannoten of walnoten en meng je ze door de taartmix.

Aanbevolen: