Zeldzame boekwinkels hebben beperkte edities van literaire schatten

Inhoudsopgave:

Zeldzame boekwinkels hebben beperkte edities van literaire schatten
Zeldzame boekwinkels hebben beperkte edities van literaire schatten
Anonim
zeldzame boeken op boekenplank
zeldzame boeken op boekenplank

Je hoeft geen fervent antiquair te zijn om in zeldzame boekwinkels te winkelen. Voor velen is de beste plek op aarde omringd door de muf ruikende pagina's van oude boeken. Gelukkig zijn zelfs de meest nicheboeken uit de verre en recente geschiedenis waarin je misschien geïnteresseerd bent, te vinden in de talloze zeldzame boekwinkels over de hele wereld.

Hoe de evaluatie van zeldzame boeken er op papier uitziet

zeldzame oude Bijbel
zeldzame oude Bijbel

De eerste stap om comfortabel te winkelen bij een winkel met zeldzame boeken is begrijpen hoe zij hun goederen beoordelen en welke terminologie zij gebruiken. De IOBA, The Independent Online Booksellers Association, heeft een uitgebreide woordenlijst die u kunt raadplegen, en voor meer informatie is het boek ABC for Book Collectors van John Carter uitstekend.

Boekverkopers beschrijven boeken eenvoudig op basis van hun staat. De meeste verkopers van antieke boeken beschrijven de boeken die ze verkopen op de volgende manieren:

  • Als nieuw betekent dat het boek is zoals het was toen het voor het eerst werd gepubliceerd.
  • Fijn beschrijft een boek dat niet zo scherp is als als nieuw, maar nog steeds geen gebreken vertoont. Als een stofomslag slijtage vertoont, wordt dit genoteerd.
  • Zeer goed, er is enige slijtage mogelijk, maar dit moet minimaal zijn en er moet een notitie worden gemaakt.
  • Goed betekent dat er enkele kleine scheurtjes of slijtage kunnen zijn, maar dat alle pagina's intact zijn. De verkoper moet de exacte schade noteren.
  • Fair wordt gebruikt wanneer een boek alle pagina's heeft, maar versleten is en mogelijk geen eindpagina's heeft. Schade wordt vermeld in de beschrijving.
  • Slecht betekent dat het boek zo versleten is dat het slechts een leesexemplaar is; het heeft geen waarde als antiek of zeldzaam boek.

Als je weet hoe boeken door de verkopers worden beschreven, kun je de beste beslissingen nemen aan de kassa. Als u een kleiner budget heeft, kiest u doorgaans geen zeldzame boeken uit de categorie 'zo goed als nieuw' of 'prima'.

Hoe u betrouwbare verkopers kiest

Antieke boeken bieden een fascinerende kijk op het verleden, zowel door het geschreven woord als door de illustraties die ze bevatten. Maar zoals bij elke verkoopbranche is niet elke antiquair even gerenommeerd als de andere. Daarom wilt u de handelaars in zeldzame boeken in uw omgeving selecteren aan de hand van een paar criteria om te verifiëren dat zij iemand zijn die de moeite waard is om zaken mee te doen.

  • Controleer op handelslidmaatschappen- Als u van plan bent één antiek boek of honderden te kopen, moet u gerenommeerde verkopers kiezen die lid zijn van handelsverenigingen en al een tijdje actief zijn.
  • Vraag naar de juiste certificeringen - Gesigneerde exemplaren moeten vergezeld gaan van een certificaat van echtheid. Dit zorgt ervoor dat de handtekening authentiek is. Boekverkopers zonder de juiste papieren zijn het niet waard om bij te kopen.
  • Begrijp het retourbeleid voordat u koopt - Lees en begrijp altijd het retourbeleid voordat u uw bestelling plaatst. Stel vragen totdat u tevreden bent met de antwoorden.

Tips voor kopen en verkopen bij zeldzame boekwinkels

man kijkt naar zeldzame boeken in de boekhandel
man kijkt naar zeldzame boeken in de boekhandel

Elke handelaar in zeldzame boeken begon met zijn eerste verkoop en elke verzamelaar van zeldzame boeken had zijn eerste aankoop, en op je eerste mag je ook trots zijn. Hier zijn dus een paar trefzekere tips die doorgewinterde dealers en verzamelaars misschien niet hebben gehad om je te helpen een goede deal te krijgen voor je eerste zeldzame boeken.

  • Doe vooraf een beetje onderzoek naar recente verkopen- Om er zeker van te zijn dat je niet te veel beta alt of te weinig wordt aangeboden, moet je een beetje onderzoeken hoe boeken eruitzien die van jou (soortgelijke titels, auteurs, edities, enzovoort) zijn onlangs verkocht voor.
  • Ken het retourbeleid van tevoren - Het kan niet genoeg worden benadrukt dat u het retourbeleid voor zeldzame boeken moet kennen voordat u er een koopt, aangezien dit gebruikelijk zou moeten zijn voor alle waardevolle verzamelobjecten.
  • Laat u niet misleiden door marketingplannen - De pers en het bedrijfsleven zullen altijd proberen het idee te verkopen dat eerste edities de meest waardevolle edities zijn; Dit is echter niet altijd het geval. Zorg ervoor dat je niet te veel beta alt voor een eerste editie vanwege de status ervan en niet vanwege de werkelijke zeldzaamheid.
  • Leer hoe u meteen tekenen van vocht kunt herkennen - Waterschade kan de dood betekenen bij de verkoop van zeldzame boeken, omdat de pagina's, de band en de omslagen van het boek professioneel worden gereinigd (indien het is mogelijk) is een dure nachtmerrie. Onderzoek elk boek dat u overweegt te kopen of verkopen zorgvuldig op tekenen dat er vocht in het boek blijft hangen en pas op bij het kopen van boeken met zelfs maar een vleugje traandruppels op de pagina's.

Geweldige zeldzame boekwinkels om persoonlijk en online te bezoeken

zeldzame boeken van James Joyce en W. B. Yeats op de plank
zeldzame boeken van James Joyce en W. B. Yeats op de plank

De meeste steden hebben minstens één tweedehandsboekwinkel met een paar antieke en vintage boeken. Als u geen winkel bij u in de buurt kunt vinden, heeft u de keuze uit een grote verscheidenheid aan online antiquariaten met enorme collecties en internationale verzending.

Boeken voor de halve prijs

Half Price Books is een keten van boekwinkels die in veel steden in de Verenigde Staten is gevestigd. Ze hebben niet alleen gebruikte boeken tegen uitstekende prijzen, maar ze hebben meestal ook een grote selectie vintage boeken in een speciaal gedeelte van de winkel. Als u geen Half Price Books-winkel bij u in de buurt heeft, kunt u door de online winkel bladeren door eenvoudig titels of auteurs in de zoekmachine te typen.

Bauman zeldzame boeken

Bauman Rare Books is een uitstekende dealer van zeldzame boeken met drie afzonderlijke locaties in de Verenigde Staten: New York, Philadelphia en Las Vegas. Ze zijn actief sinds 1973 en zijn een van de belangrijkste handelaren in zeldzame boeken in Amerika, bekend om de kwaliteit van hun waren. U kunt het hele jaar door contact met hen opnemen via e-mail of telefoon, of hun locaties bezoeken.

Abe Books

Abe Books is een online boekhandelaar waarmee u in een oogwenk naar duizenden boekverkopers kunt zoeken. U kunt hun lijst met beschikbare teksten bekijken om te zien welke boeken bij uw voorkeuren en uw budget passen. Elke boekverkoper hanteert verschillende betalings-, verzend- en andere details, dus zorg ervoor dat u de informatie aandachtig leest.

Het Strand

Hoewel de beruchte boekwinkel van New York, The Strand, vooral bekend staat om zijn enorme collectie, heeft het wel een aanzienlijke kamer met zeldzame boeken vol zeldzame boeken waar mensen doorheen kunnen bladeren. Je kunt de ruimte zelfs huren voor persoonlijke evenementen.

Antiquarian Booksellers Association of America

De Antiquarian Booksellers Association of America (ABAA) heeft een zoekmachine waarmee u op de sites van leden kunt zoeken naar de boeken die u zoekt. U kunt de boeken via de site kopen of naar de ledensite gaan om rechtstreeks met de verkoper af te rekenen. ABAA accepteert zowel creditcards als Paypal, waardoor u gemakkelijk boeken bij hen kunt kopen.

Biblio

Biblio is een online bron met honderden boekverkopers in hun database. U zoekt naar een boek op titel, auteur en andere criteria en krijgt een lijst met alle beschikbare boeken. U kunt aankopen doen met een cheque, creditcard of Paypal, maar u kunt ook cadeaubonnen kopen voor uw favoriete bibliofiel.

Vintage kookboek

Als je een vintage kookboekenverzamelaar bent, zul je dol zijn op vintage kookboeken. Hoewel de boeken die worden aangeboden regelmatig veranderen als gevolg van schommelingen in de voorraad, worden er meestal boeken vermeld vanaf het einde van de 19e eeuw tot moderne manuscripten. Hoewel de mooie, grote afbeeldingen van de boeken en gedetailleerde beschrijvingen ervoor zorgen dat de site gemakkelijk te navigeren is, maakt het feit dat het bedrijf alleen cheques of postwissels accepteert het moeilijker om te winkelen.

Argosy-boeken

Argosy is een boekwinkel die in 1925 in New York werd opgericht en nog steeds een familiebedrijf is. Ze zijn gespecialiseerd in Americana, eerste edities, gesigneerde exemplaren, kunst, antieke kaarten en prenten en meer, en accepteren alle gangbare creditcards, Paypal en persoonlijke cheques. Zorg ervoor dat u de beschrijvingen zorgvuldig leest; het retourbeleid staat alleen retourzendingen toe als de beschrijving ervan niet juist was.

Verdwaal in de pagina's van een zeldzaam boek

Een goed boek hoeft geen nieuw boek te zijn; zeldzame boeken met hun bijzondere omslagen, unieke geuren en historische verhalen kunnen zich staande houden in de bestsellerlijsten van de New York Times. De beste plaatsen om deze boeken te vinden zijn de online en fysieke zeldzame boekwinkels over de hele wereld. Daag jezelf dus uit om een pauze te nemen van je gebruikelijke drukte en bezoek een nieuwe (oude) boekhandelaar en kijk welke boeken je opvallen.

Aanbevolen: