Advies over tienerverliefdheid

Inhoudsopgave:

Advies over tienerverliefdheid
Advies over tienerverliefdheid
Anonim
Paar lachen samen buiten
Paar lachen samen buiten

Verliefdheid hebben kan een prachtige, angstaanjagende, leuke en hartverscheurende ervaring zijn. Wanneer je voor het eerst verliefd wordt, voel je je misschien in de war over wat er gebeurt. Misschien heb je deze gevoelens nog nooit eerder gehad. Na verloop van tijd zul je echter beseffen dat het allemaal een normaal onderdeel van de adolescentie is.

Tienerverliefdheden kunnen in een flits gebeuren

Je ziet die jongen die je niet goed kent door de gang van school lopen en je hart maakt een sprongetje. Je begint te blozen. Misschien wil je daar snel weggaan.

Of misschien is er een meisje met wie je altijd bevriend bent geweest, met wie het leuk is om mee te praten en om mee om te gaan. Dan komt ze op een dag de scheikundeles binnen, en opeens ben jij degene die de scheikunde voelt.

Jonge liefde of lust kan overal en altijd gebeuren. Het ene moment voel je je normaal en het volgende moment v alt iemand je op en staat je wereld op zijn kop. Je vlam kan iemand zijn die je kent, maar ook iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Het kan zelfs iemand zijn die je nooit zult ontmoeten, zoals een knappe acteur in een film of een prachtige atleet.

Het grappige is dat je niet kunt kiezen voor wie je gevoelens zult hebben, net zoals je later in je leven niet kunt kiezen op wie je verliefd wordt. Misschien kom je er op een dag achter dat je je fixeert op iemand die je een paar dagen geleden niet leuk vond. Dat is de wereld van wilde emoties die je bent binnengegaan toen je voor het eerst verliefd werd!

Alle mensen reageren anders. Sommige mensen zijn niet bang om iemand anders te vertellen dat ze hen leuk vinden. Anderen willen niet eens praten met het voorwerp van hun genegenheid. Sommigen plagen de persoon die ze leuk vinden als een manier om aandacht te krijgen. Velen dagdromen over het omgaan met die speciale persoon. Het kan zijn dat je de hele tijd aan haar denkt of gedachteloos zijn naam in de kantlijn van je notitieboekje schrijft.

Omgaan met een verliefdheid

Net zoals er veel manieren zijn om op verliefdheden te reageren, zijn er verschillende manieren om met je gevoelens om te gaan.

  • Je kunt je gevoelens negeren en hopen dat ze verdwijnen. Dit kan moeilijk zijn als je vlam iemand is die je kent, omdat het moeilijk is om natuurlijk te handelen als je vol emoties bent.
  • Je kunt van de fantasie genieten. Dit is de beste cursus als je geobsedeerd bent door iemand als een acteur of een atleet, omdat je hem of haar waarschijnlijk nooit zult ontmoeten. Deel uw gevoelens met uw vrienden, zodat u allemaal kunt dagdromen over wat er zou gebeuren als u ooit het voorwerp van uw genegenheid zou ontmoeten.
  • Je kunt de persoon vertellen dat je verliefd op hem of haar bent. Het is heel moeilijk om dit soort gevoelens toe te geven, vooral als je iemand hebt die je niet zo goed kent. Hoewel de kans bestaat dat je afgewezen wordt of je teleurgesteld voelt, bestaat er ook een kans dat zij jou ook leuk vinden.
  • Je kunt proberen vriendschap te sluiten met de persoon op wie je je hart richt, als hij of zij nog niet je vriend is. Breng wat tijd met de persoon door tijdens groepsactiviteiten, zoals naar een voetbalwedstrijd gaan. Naarmate je elkaar beter leert kennen, zul je merken dat de tijd rijp is om je gevoelens te bekennen.

Als je de moed verzamelt om je geliefde te vertellen hoe je je voelt en hij of zij je afwijst, kan dat verwoestend lijken. Het is een vreselijk gevoel om te weten dat iemand die je leuk vindt, jou niet leuk vindt. Het kan beschamend zijn om je gevoelens te bekennen en er vervolgens achter te komen dat ze niet wederzijds zijn. Weet dat hoewel dit vreselijk voelt, het slechts tijdelijk is. Het duurt niet lang voordat je gelukkig iemand anders leuk vindt. Als je moeite hebt om voorbij je gevoelens te komen, praat dan met een volwassene die je vertrouwt.

Als iemand verliefd op je is

Het kan heel spannend zijn om te weten dat iemand verliefd op je is. Als u niet hetzelfde voelt, laat het hen dan vriendelijk weten. Als je ze leuk vindt, geniet dan van de tijd die je samen doorbrengt en begin misschien zelfs met elkaar te daten. Als het zowel jongens als meisjes betreft: als een van beide partijen verliefd is, zullen ze het zeker moeilijk hebben om niet te glimlachen.

Tienermeisje staat glimlachend met haar arm om haar vriend heen
Tienermeisje staat glimlachend met haar arm om haar vriend heen

Hoe gedragen meisjes zich als ze verliefd zijn?

Als een meisje verliefd is, zal ze verschillende tekenen vertonen waar je op kunt letten. Deze omvatten:

  • Haar pupillen worden groter.
  • Het kan zijn dat ze je vaak en zonder enige reden aanraakt - elke kans om op de een of andere manier contact met je te maken.
  • Ze kan jou, je stijl en je persoonlijkheidskenmerken complimenteren.
  • Ze zal haar vrienden waarschijnlijk over jou vertellen, dus wees niet verrast als ze hints geven dat ze je leuk vindt.
  • Ze zal jouw lichaamstaal spiegelen en haar lichaam naar dat van jou richten.

Hoe gedragen jongens zich als ze verliefd zijn?

Afhankelijk van zijn persoonlijkheid zullen jongens variëren in hun openheid tegenover jou. Wees op je hoede voor deze tekenen van aantrekking:

  • Hij kan wat langer in je ogen kijken dan een vriend zou doen.
  • Hij kan je omhelzen en blijven hangen, zodat hij zijn fysieke contact met je kan voortzetten.
  • Hij kan een gekke of vertederende bijnaam voor je bedenken.
  • Hij zal waarschijnlijk elk excuus vinden om tijd met je door te brengen, zelfs als dat betekent dat je met al je vrienden om moet gaan.
  • Hij zal je lichaamstaal spiegelen en zijn voeten naar je toe richten.
  • Hij kan het gesprek op jouw interesses richten.

Je crush verkennen

Verliefd zijn is een volkomen normaal onderdeel van de adolescentie. Ook al kan het in het begin zenuwslopend zijn, je zult wennen aan deze nieuwe gevoelens en misschien zelfs gaan daten met de persoon waarin je geïnteresseerd bent.

Aanbevolen: