Gemakkelijke origami-envelop

Inhoudsopgave:

Gemakkelijke origami-envelop
Gemakkelijke origami-envelop
Anonim
Blauwe enveloppen
Blauwe enveloppen

Het maken van een eenvoudige origami-envelop duurt slechts een paar minuten en een beetje oefening. Zodra u de kunst van het maken van een basisenvelop onder de knie heeft, kunt u uw repertoire uitbreiden naar andere soorten enveloppen en origamiprojecten. Origami-enveloppen zijn perfect voor het versturen van notities en vele andere knutselprojecten. Je zult merken dat deze kleine enveloppen erg handig en schattig kunnen zijn.

Origami-envelopbenodigdheden

Om een eenvoudige origami-envelop te maken, heb je een vierkant stuk papier nodig, een sticker of een stipje lijm om de envelop te sluiten en een potlood en een liniaal om het midden van het papier aan te geven. Je kunt traditioneel origamipapier gebruiken of een van de volgende creatieve alternatieven:

  • Comics
  • Krant
  • Inpakpapier
  • Lichtgewicht karton
  • Tijdschriften
  • Behangvoorbeelden

Houd er rekening mee dat als u van plan bent uw origami-envelop via het postkantoor te verzenden, u aan bepaalde vereisten voor het formaat moet voldoen. De envelop moet minimaal 7,5 cm hoog en 15 cm lang zijn.

Als u uw envelop alleen voor decoratie gebruikt, kunt u elk gewenst papierformaat gebruiken. Zorg ervoor dat uw papier perfect vierkant is voor de beste resultaten.

Origami-envelopinstructies

Hier zijn eenvoudige stappen om uw envelop te maken.

  1. Plaats het vierkant papier met de patroonzijde naar beneden.
  2. Gebruik je potlood om het midden van het papier te markeren. Je kunt je liniaal gebruiken om twee vage lijnen te tekenen en met een punt aan te geven waar ze elkaar kruisen.
  3. Draai je vel papier zodat je er diagonaal naar kijkt.
  4. Vouw de twee zijkanten naar binnen zodat de punten je middelste punt raken. Vouw de vouw.
  5. Vouw het onderste punt omhoog, net boven het punt waar de zijflappen eindigen. Hierdoor wordt de onderkant van uw envelop afgesloten en ontstaat er een zak.
  6. Vouw de envelop volledig open en zorg ervoor dat u de zijkanten opent. Vouw het onderste punt dubbel zodat het een platte bovenkant heeft.
  7. Plaats de zijkanten bovenop de gevouwen onderste flap.
  8. Keer de bovenkant van elk zijpunt naar buiten totdat ze de platte bovenkant van de onderste flap raken.
  9. Open de zijkant weer naar buiten en vouw de uitgedraaide delen naar binnen. Keer de vouw die u zojuist hebt gemaakt om, zodat het patroon aan de binnenkant zichtbaar is.
  10. Plooi de flappen terug over de onderste vouw en vouw alle vouwen goed.
  11. De bovenste flap past in de zak die je hebt gemaakt. Je kunt ook een sticker of een stipje lijm gebruiken om de envelop aan de buitenkant dicht te plakken.

Een ander eenvoudig origami-envelopproject wordt beschreven in de Origami Envelope-diavoorstelling.

Origami-envelopprojecten

Als je eenmaal hebt geleerd origami-enveloppen te maken, kun je ze in een grote verscheidenheid aan projecten gebruiken. Ze kunnen worden gebruikt voor bedankbriefjes en andere cadeaubonnen, en op onconventionele manieren.

  • Maak een grote decoratieve envelop voor de foto's die je cadeau doet.
  • Er kunnen meerdere enveloppen aan elkaar worden bevestigd, met de flappen open, om een zelfgemaakt receptenbestand te maken.
  • Gebruik miniatuur origami-enveloppen in scrapbookinglay-outs om dagboeken en geheime aantekeningen voor het nageslacht te bewaren.
  • Maak 25 kleine enveloppen en gebruik ze als adventskalender. Plaats kleine lekkernijen, kaarten en andere lekkernijen in de enveloppen en bevestig ze vervolgens op een groot vel posterboard.
  • Personaliseer in de winkel gekochte Valentijnsdagkaarten met unieke origami-enveloppen. Gebruik ze om platte feestartikelen of uitnodigingen in te bewaren.
  • Kleine tot middelgrote enveloppen kunnen als bladwijzer worden gebruikt.

Origami-enveloppen zijn ook geweldige souvenirhouders, zoals voor het eerste knipbeurtje van je baby of voor klasfoto's die je wilt bewaren. Als u foto's in uw enveloppen bewaart, zorg er dan voor dat u zuurvrij papier gebruikt.

Aanbevolen: