12 coole fondsenwervende spellen om op kantoor uit te proberen

Inhoudsopgave:

12 coole fondsenwervende spellen om op kantoor uit te proberen
12 coole fondsenwervende spellen om op kantoor uit te proberen
Anonim
zakenmensen vieren succesvolle fondsenwerving voor start-u
zakenmensen vieren succesvolle fondsenwerving voor start-u

Leuke spelletjes spelen om geld in te zamelen op kantoor is een goede manier om een goed doel of een persoon in nood te steunen, terwijl ook de kameraadschap en het moreel op de werkplek worden vergroot. Je kunt een dag reserveren om de spellen te spelen, als een soort teambuildingactiviteit, of je kunt één idee tegelijk introduceren. Er zijn veel spannende en innovatieve fondsenwervingsideeën voor collega's die willen samenwerken om geld in te zamelen voor een belangrijk doel. Gebruik een of meer van de onderstaande fondsenwervende spellen voor je werk, of laat je inspireren om zelf opties te bedenken.

De geldpot

Denk aan een probleem dat u op kantoor heeft, of het nu gaat om het gebruik van godslastering, overmatig klagen of het achterlaten van lunchgerechten in de pauzeruimte. Een geldpot voor een goed doel is een geweldige manier om personeelsleden te helpen slechte gewoonten te doorbreken en tegelijkertijd geld in te zamelen om iemand in nood te helpen of om een goed doel te steunen. Dit is eenvoudig te doen. Versier gewoon een pot, maak een gleuf in het deksel en plaats deze op een centrale locatie, zoals de receptie of de kopieerkamer. Brainstorm met het team over activiteiten die een boete rechtvaardigen. Elke keer dat iemand op kantoor deze activiteit uitvoert, moet het individu een kwartje (of een andere overeengekomen waarde) in de liefdadigheidspot doen. Het is allemaal leuk als collega's elkaar op hun gedrag aanspreken (op een leuke manier natuurlijk).

Ducttape de baas

Een geldpot voor een goed doel is een geweldige inzamelingsactie voor de lange termijn, maar soms moet je in één keer een stuk geld inzamelen. Als u een goedaardige supervisor heeft, bied uw werknemers dan de mogelijkheid om de baas te ducttape in ruil voor een donatie aan een goed doel dat het bedrijf of een groep collega's steunt. Laat mensen op kantoor een bepaald bedrag doneren om een stuk ducttape te 'kopen'. Op een dag naar keuze, bijvoorbeeld twee weken na de start van het spel, verzamel je de baas en de medewerkers die hebben bijgedragen en heb je plezier met het met tape vastplakken van de baas aan hun stoel, of misschien aan de muur. Maak foto's voor het nageslacht (en misschien voor de sociale mediapagina van het bedrijf). Zorg ervoor dat u een onderschrift gebruikt dat aangeeft dat het allemaal leuk is om geld in te zamelen voor een goed doel.

Breek het kopieerapparaat

Naar woedekamers of woedekamers gaan en voorwerpen in elkaar slaan is voor mensen een populaire manier geworden om stoom af te blazen. Als uw kantoor een kopieermachine of ander kantoorapparaat heeft dat een complete verschrikking is, kunt u de wens van mensen om destructief te zijn, omzetten in een constructieve manier om geld in te zamelen. Als u op het punt staat een defect kopieerapparaat te vervangen, kunt u het niet-functionele item nog een laatste keer gebruiken door het tot het middelpunt te maken van een fondsenwervingsspel op de werkplek. Neem het gehate item mee naar buiten, naar de parkeerplaats, en zorg ervoor dat er niemand in de buurt van het hoofdevenement geparkeerd staat. Pak dan een hamer en reken mensen een klein bedrag aan voor elke slag. Dit is een goede stressverlichter en een manier om geld in te zamelen. Zorg ervoor dat je de aanvallers uitrust met een veiligheidsbril en lange mouwen.

Bureaustoelenrace

Bureaustoelenrace
Bureaustoelenrace

Ken je die bureaustoelen met wielen, en hoe je ze altijd door het kantoor wilt racen, maar dat niet mag? Dit is je kans! Verleid uw kantoorgenoten om te doneren aan een goed doel in ruil voor een kans om deel te nemen aan een bureaustoelenrace. Elke ronde kan uit twee tot vier teams bestaan, elk met een duwer en een renner. Om de liefdadigheidsbijdragen te vergroten, laat je mensen vervolgens weddenschappen plaatsen op welk team als eerste zal eindigen. Het inschrijfgeld gaat geheel naar een goed doel. De rest van het geld gaat in een pot, waarbij de helft naar de winnende gokker gaat voor elke ronde, en de helft naar het geselecteerde goede doel. Als je op kantoor geen ruimte hebt om te racen, neem hem dan mee naar buiten, naar de parkeerplaats. Zet een koers uit met behulp van verkeerskegels.

Hula Hoop-wedstrijd

Geld inzamelen via een hoelahoepwedstrijd lijkt een beetje op een walkathon, maar dan met hoelahoep. Rekruteer een groep hoelahoeps die van mensen die ze kennen toezeggingen krijgen voor een bepaald dollarbedrag per omwenteling of per seconde dat ze ervoor zullen zorgen dat hun hoelahoep de grond niet raakt. Laat de wedstrijd dan beginnen. De persoon die het het langst volhoudt, krijgt niet alleen opscheppen, maar zal waarschijnlijk ook veel geld inzamelen. Omdat iedereen de toezeggingen gaat inzamelen, is de hoelahoepkampioen natuurlijk niet degene die het meeste geld binnenha alt. Je kunt twee prijzen winnen, één voor de winnaar van de wedstrijd en één voor de persoon die het meeste geld verzamelt. Natuurlijk moet dit spel waarschijnlijk buiten worden gespeeld om bijkomende schade aan het kantoor te voorkomen.

Competitieve Proeverij Bij

Als nogal wat medewerkers van koken houden, organiseer dan een proefbijenwedstrijd als een manier om geld in te zamelen voor een goed doel. Rekruteer mensen om deel te nemen aan een competitieve potluck, waarbij hun collega's op de winnaar zullen stemmen door hun favoriete gerechten een fooi te geven met dollars. Plan een potluck met een seizoensthema, zoals een zomerpicknick of wintercomfortfood. Deelnemers moeten hun favoriete gerechten bereiden en meenemen om te delen. Breng werknemers een kleine vergoeding in rekening voor het bijwonen van de proefbij (idealiter minder dan ze normaal gesproken voor de lunch zouden betalen om de deelname te vergroten). Zet fooienpotjes bij elk gerecht en laat mensen weten dat zo een winnaar wordt gekozen. Ken prijzen toe in elke categorie (hoofdgerecht, dessert, etc.) op basis van fooien en doneer het geld aan een goed doel.

Inktcartridge-uitdaging

Plaats de afdelingen tegen elkaar in een wedstrijd om te zien welke groep de meest gebruikte printerinktcartridges kan kopen om te doneren aan een lokale non-profitorganisatie of groep die deelneemt aan een inzamelingsactie voor het recyclen van inktcartridges. Rekruteer afdelingsteams om deel te nemen en moedig hen aan om creatief aan de slag te gaan met het aanschaffen van inktcartridges om de bijdragen te vergroten. Neem contact op met de liefdadigheidsinstelling die u steunt voor een lijst met de soorten cartridges die zij kunnen accepteren, en laat elke groep de parameters weten. Geef prijzen aan de teams die de meeste cartridges verzamelen. Laat alle teams stemmen om te zien welke groep ook een prijs krijgt voor het bedenken van de meest innovatieve aanpak voor het werven van cartridgedonaties.

Medewerker Karaoke

Collega Karaoke
Collega Karaoke

Daag de kantoorvocalisten uit voor een spelletje karaoke met collega's. Haal een karaokemachine in huis en rekruteer medewerkers om te pronken met hun zangkunsten. Nodig iedereen uit om aanwezig te zijn en op een winnaar te stemmen door geld in fooienpotten te stoppen voor hun favoriete artiesten. Bekroon de persoon die de hoogste fooien verdient tot kantoorkaraoke-kampioen. Zij mogen opscheppen, maar alle fooien gaan naar een goed doel. Om de inkomsten te vergroten, kun je wedstrijden organiseren in verschillende muziekcategorieën (country, pop, klassieke rock, etc.). Zorg ervoor dat niemand nummers kiest met teksten die NSFW zijn. Probeer de baas ervan te overtuigen om pizza's of sandwichplaten te kopen waar iedereen van kan smullen terwijl hij naar het optreden van zijn collega's luistert.

Cakewalk-wedstrijd

Wie maakt er nu niet graag kans op een smakelijke taart, geschonken door een collega? Breng iedereen terug naar hun basisschooltijd door een cakewalk te organiseren als een manier om geld in te zamelen op de werkplek. Rekruteer vrijwilligers om taarten of andere zoete lekkernijen te bakken, zoals cupcakes of taarten, en reken een toegangsprijs aan voor deelname aan elke ronde van de cakewalk. Houd voor elke taart een aparte ronde om het verdienpotentieel en entertainment te maximaliseren. Laat mensen weten welke taart er te winnen is en begin met voldoende stoelen voor iedereen die beta alt om te spelen. Verwijder een stoel en speel een paar minuten muziek. Wie geen stoel krijgt zodra de muziek stopt, wordt geëlimineerd. Ga door totdat er nog één stoel over is. De persoon die de laatste stoel bemachtigt, wint de taart voor die ronde.

Leukste huisdierwedstrijd

De kans is groot dat veel van uw collega's huisdieren hebben waarvan zij ervan overtuigd zijn dat deze de schattigste van allemaal zijn. Ze zijn misschien zo geïnteresseerd in de schattigheid van hun geliefde huisdieren dat ze graag een paar dollar doneren aan een goed doel om te strijden om het opscheppen als ouder met de mooiste hond (of kat, konijn, enz.). Daarom is een wedstrijd 'schattigste huisdier' een geweldige manier om geld in te zamelen op het werk. Breng een kleine toegangsprijs in rekening voor elk huisdier en laat deelnemers documentatie indienen ter ondersteuning van hun claim, zoals foto's, links naar YouTube-video's, Insta-profielen van huisdieren, enz.). Breng een bedrag per stem in rekening voor elke uitgebrachte stem om het schattigste huisdier in elke categorie te selecteren. De ouders van hun huisdieren zullen waarschijnlijk lobbyen bij hun connecties om vaak te stemmen, wat ertoe leidt dat er veel geld wordt ingezameld voor een goed doel.

H-O-R-S-E Shootout

Zet atletische teamleden tegen elkaar op het basketbalveld door een H-O-R-S-E-shootout te organiseren om geld in te zamelen voor een goed doel. Reserveer tijd buiten de werkuren zodat medewerkersteams elkaar op het veld kunnen uitdagen. Nodig collega's uit om te wedden op welke teams elke ronde zullen winnen om kans te maken op het delen van de pot, waarbij de opscheprechten naar de winnaars gaan en het geld naar een goed doel gaat. Breng draagbare basketbaldoelen mee naar de parkeerplaats op de werkplek, of laat iedereen samenkomen in een plaatselijk park. Om de inkomsten te vergroten, verkoopt u water en frisdrank, maar ook individueel verpakte snoeprepen en zakjes chips. Geef een prijs aan het winnende team, evenals aan het team dat het meeste geld in weddenschappen binnenha alt.

Raad eens hoeveel er strijden

De analytische leden van uw team zullen zeker plezier beleven aan het uitzoeken hoeveel items er in een pot of vissenkom zitten. Kies een item dat iets betekent in uw kantoorcultuur en vul een doorzichtige glazen container tot aan de rand. Als er bijvoorbeeld een doorlopende grap is dat uw bedrijf de grootste gebruiker van ringbandclips ter wereld is, vul dan een pot met ringbandclips. Als de baas erom bekend staat dat hij voortdurend snoepjes eet, vul er dan een pot mee. Plaats de container op de receptie of op een andere centrale locatie en accepteer gissingen in ruil voor een donatie aan een goed doel. De persoon die het dichtst bij de hoeveelheid komt zonder er overheen te gaan, wint een prijs en wordt tot de volgende wedstrijd het wiskundig genie van de stad genoemd.

Vergroot het succes van fondsenwerving op de werkplek

Er zijn veel leuke manieren om geld in te zamelen op een kantoor. Welke spellen je ook kiest, deelname is de sleutel tot het inzamelen van geld. Niet iedereen heeft dezelfde vaardigheden of interesses, dus het is een goed idee om een aantal verschillende soorten fondsenwervingsspellen te organiseren, samen met andere soorten fondsenwerving (zoals een loterijmandje of een taartuitverkoop). Als je meerdere activiteiten aanbiedt, is er wel iets dat vrijwel iedereen wel zou willen doen. Publiceer een schema met fondsenwervende spellen en evenementen door het hele kantoor en daag iedereen uit om mee te doen. Het team zal zeker een band opbouwen door samen te werken om geld in te zamelen ter ondersteuning van een waardevol doel.

Aanbevolen: