Voorbeeld fondsenwervingsplan

Inhoudsopgave:

Voorbeeld fondsenwervingsplan
Voorbeeld fondsenwervingsplan
Anonim
boekhoudkundige en financiële analyse
boekhoudkundige en financiële analyse

Organiseer de fondsenwervende activiteiten van uw goede doel met een jaarlijks fondsenwervingsplan. Als u niet zeker weet hoe u dit nuttige document moet maken, kan een voorbeeldplan u op weg helpen.

Wat u moet opnemen in een fondsenwervingsplan

Vraag de Raad van Bestuur, de uitvoerend directeur en andere belangrijke medewerkers om het plan op te stellen, met de nadruk op het gedetailleerd beschrijven van elke behoefte en de strategieën die u van plan bent te gebruiken.

Samenvatting

Dit gedeelte is het eerste dat u leest, maar het kan ook het laatste deel zijn dat u schrijft, omdat het een korte samenvatting bevat van uw doelen en de aanbevolen acties om deze te bereiken. Voeg in één paragraaf een overzicht toe van de missie van uw organisatie, de financieringsbehoeften, de doelstellingen voor het inzamelen van geld en de strategieën. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen:

Maytown Recreation (MT Rec) biedt recreatieve activiteiten voor inwoners van alle leeftijden om het gemeenschapsgevoel te vergroten en anderen te helpen een gezonde levensstijl te leiden. In 2017 haalde MT Rec vijfduizend dollar minder op dan de twee voorgaande jaren via standaard jaarlijkse fondsenwervingen. Om onze fondsenwervingsinspanningen voor 2018 te vergroten en nieuwe veldapparatuur en zwemprogramma's voor kinderen aan te bieden, moet MT Rec twintigduizend dollar inzamelen. Om de fondsenwerving te verbeteren, stellen we voor een "Friends of Maytown Rec" -groep op te richten die zich richt op het inzamelen van geld en het toevoegen van een jaarlijks Adults Verses Kids Kickball-toernooi.

Financieringsgegevens

Gebruik een reeks basisgrafieken om alle financiële informatie weer te geven. De financieringscomponent van een effectief plan omvat:

  • Ingezamelde fondsen voor elk van de afgelopen één tot drie jaar, opgesplitst per inzamelingsactie
  • Rekening van waar specifiek de winst uit inzamelingsacties vorig jaar werd gebruikt
  • Huidige en verwachte jaarlijkse financieringsbehoeften, uitgesplitst per programma/project

MT Rec-inkomsten

Bron 2017 Werkelijk 2018 geprojecteerd
Overheidssubsidies
Individuele donoren
Programmakosten
Zwem Ontmoet
Spaghettidiner
5K rennen
Vrienden van MT Rec
Kickball-toernooi

Implementatie

Deze component moet het proces specificeren waarmee het plan zal worden uitgevoerd. Voeg details toe zoals datums, tijdlijnen en specifieke acties voor elke inzamelingsactie. Als je het vorige voorbeeld volgt, zou je zeggen:

De directeur van MT Rec zal doorgaan met het plannen en uitvoeren van de jaarlijkse Swim Meet en 5K-run. Huidige vrijwilligers en beoogde stadsbewoners die regelmatig deelnemen aan MT Rec-programma's en fondsenwervers zullen worden gevraagd om toe te treden tot het vijf tot acht personen tellende Friends of MT Rec-bestuur. Dit bestuur zal de planning en uitvoering van het jaarlijkse spaghettidiner overnemen, de leiding nemen over het nieuwe kickballtoernooi en tweejaarlijks individuele en zakelijke donaties werven via brief- en telefooncampagnes.

Ontwikkelingskalender

Deze sectie bevat een jaarkalender, Gantt-diagram of ander hulpmiddel voor projectmanagementplanning met een schema voor wanneer de verschillende geschetste fondsenwervende activiteiten zullen plaatsvinden.

Planbeheer

Voeg details toe in deze sectie over de rapportagestructuur en evaluatie van voortgang of doelen.

Als vervolg op het eerder uitgelegde voorbeeld zou deze paragraaf er als volgt uit kunnen zien:

Alle deelnemende partijen komen één keer per maand, of indien nodig, bijeen om de voortgang te rapporteren tijdens de planningsfase van relevante evenementen. Omdat al deze inzamelingsacties, naast het werven van individuele en zakelijke donaties, plaatsvinden tijdens de lente- en zomermaanden, zal de septemberbijeenkomst een formele evaluatie van elke inzamelingsactie omvatten.

Conclusie

De conclusie van het fondsenwervingsplan moet een verhalend overzicht bevatten van wat er in het plan is besloten en wat het bereiken van de gestelde doelen voor de organisatie betekent. Deze sectie zou bijvoorbeeld kunnen luiden:

Door de vorming van het Friends of MT Rec-programma, en naast het Kickball-toernooi, zal MT Rec onze ingezamelde fondsen tegen december 2018 met tienduizend dollar verhogen. Deze fondsen zullen de toevoeging van twee voorschoolse zwemlessen mogelijk maken elke week, en één aquarobicsles per week van 1 juli tot 20 augustus, samen met nieuwe voetbaldoelen, voetballen en een volleybalnet. We verwachten met deze programma's en benodigdheden nog eens dertig bewoners te kunnen bedienen.

Het belang van fondsenwervingsplannen begrijpen

Fondsenwervingsplannen dienen voor non-profitorganisaties hetzelfde doel als bedrijfsplannen voor publieke en private bedrijven met winstoogmerk. Als uw liefdadigheidsorganisatie geld moet inzamelen om programma’s draaiende te houden, houdt een solide plan u op het goede spoor.

Wanneer moet u een formeel plan maken

Stel aan het begin van elk boekjaar een nieuw plan op en gebruik dit als leidraad voor de inspanningen om geld in te zamelen gedurende het hele jaar. Controleer uw huidige plan regelmatig en herzie deze indien nodig om ervoor te zorgen dat u vooruitgang blijft boeken. Als een inzamelingsactie niet succesvol is, moet het plan worden herzien om een manier op te nemen om het gemiste doel goed te maken door aanvullende strategieën toe te voegen of de aangeboden diensten te herzien.

Leer van voorbeelden

Er bestaat niet één 'juiste' manier om een fondsenwervingsplan op te stellen. Elk document moet het unieke karakter weerspiegelen van de organisatie die het vertegenwoordigt. Het bekijken van voorbeelden van documenten die door andere entiteiten zijn gebruikt, kan een uitstekende manier zijn om inspiratie op te doen voor uw plan.

Aanbevolen: